Boek: Ontslagen

 

ONTSLAGEN: een boek waarin de thema's ontslag en werkloosheid op een geheel nieuwe, verfrissende en humorvolle manier onder de loep worden genomen. We besteden uitgebreid aandacht aan de psychologische kant van ontslag. Hoe verwerk je het verlies van je baan en herstel je de deuk in je zelfbeeld? Hoe ga je om met negatieve reacties uit je omgeving? In ONTSLAGEN ook veel praktische tips, bijvoorbeeld op het gebied van solliciteren en het starten van een eigen zaak. Hoe overtuig je iemand tijdens een sollicitatiegesprek? Wat zet je in je brief en cv? En wat komt er kijken bij het ondernemerschap? Kortom, een baanbrekend boek over werk dat écht werkt; onmisbaar in tijden van economische crisis! Prijs: € 17,95, uitgeverij Lannoo.

Inmiddels is het boek een heus collector's item geworden! Het is nog steeds als e-book te te koop, maar gedrukte exemplaren zijn niet meer via de reguliere kanalen te verkrijgen.

 ANDEREN OVER ONTSLAGEN:

Jasper: "Het is goed en vooral heel leuk geschreven. Jullie hebben dit 'grote'
onderwerp met veel humor en relativering teruggebracht tot een
menselijke maat. Daarmee maken jullie het heel toegankelijk. Maar het
belangrijkste is dat jullie erin zijn geslaagd deze andere kijk op
ontslag heel geloofwaardig te maken."
 
Mia: "Het leest als een trein. Het pakt alle thema's die op je pad komen als je ontslagen wordt.
de ''tongue in cheeck-opmerkingen'' maken het ook nog wat luchtig, en dat is waarschijnlijk ook wel nodig als tegenwicht in een ''zoekende periode''.
Het is in ieder geval een prachtig uithangbord voor wat het team van De Zindustrie kan schrijven.
want dat kunnen jullie! "

Peter Jansen: "Gefeliciteerd met jullie ontwapenende boek! Heb het afgelopen vrije dagen met veel plezier en razendsnel gelezen."

Stan: "Ik zou zeggen niets dan lof over het boek, het is idd. een andere aanpak, en blijft aangenaam leesbaar, mede door de gebruikers cases en de vorm van humor. Ook de praktische oplijstingen (administratieve documenten, businessplan, etc) zijn handig en duidelijk, en ook voor een keer ook juist wat België betreft. Bedankt daarvoor, en ik beveel het zeker aan, aan iedereen die het nodig heeft."

Inke: "Goed humeur met GEESTIG boek van Sandra Dirkse en Irene van den Hoeven (Ont)slagen of hoe werkloosheid de eerste stap naar SUCCES kan zijn."

Ellen: "Ontslagen is een vrolijk boek dat stemt tot nadenken. Ook als je niet ontslagen bent."

Trees: "Een vlot geschreven boek dat -behalve praktische tips- vooral een boost geeft aan je zelfvertrouwen. Want werkloos zijn is niet alleen maar slecht, benut de kansen die er door ontstaan! Het gaf mij rust en vertrouwen om weer een baan te vinden die ik leuk vind, en vooral een baan die echt bij me past!"

Tessa: "Ik heb vooral erg gelachen om hun creatieve taalgebruik en creatieve oplossingen. Met name het hoofdstuk over het absurde taalgebruik in vacatures van organisaties en de mogelijke mooie dingen die 1.000.000 werklozen samen zouden kunnen doen, heb ik met veel plezier en herkenning gelezen. Want werkloosheid 2.0 leent zich inderdaad geweldig voor crowdsourcing en positieve en innovatieve projecten!"

Irene: "Op 7 april was ik één van de gelukkigen die jullie boek in ontvangst mocht nemen.
De zondag daarna, ja die dag zat ik in de tuin met mooi weer, heb ik het boek in één keer uitgelezen.
Mijn complimenten voor de workshop en hoe jullie e.e.a. omschreven hebben in het boek.
Het is fijn als mensen hun ervaringen willen delen en daarmee anderen iets waardevols geven."